Crematies in Soest en omstreken

Bij Uitvaartzorg Koningshof verzorgen wij een mooi afscheid voor een crematie volledig naar uw wensen

Crematie

Hoe een crematie wordt ingevuld, hangt in belangrijke mate af van de persoonlijke wensen van de overledene en de nabestaanden. Over het algemeen begint een crematie met een plechtigheid in een kerk of een aula. Het is mogelijk om hiervoor de beschikbare ruimte van een crematorium te gebruiken. In de omgeving van Soest zijn er verschillende crematoria waar u samen met onze uitvaartverzorgers de uitvaart kan laten plaatsvinden. Ook is het mogelijk om de plechtigheid op een andere locatie dan het crematorium te verzorgen. De crematie vindt dan later plaats in een daarvoor gekozen crematorium. We spreken in dit geval van een stille crematie.

Bij Uitvaartzorg Koningshof verzorgen wij graag een persoonlijk afscheid voor een crematie. Dit begint vaak met het bespreken van de wensen en behoeften van de overledene en de nabestaanden. Er wordt gekeken naar de persoonlijkheid van de overledene, de interesses en hobby’s, en andere belangrijke aspecten tijdens het leven van haar of hem. Deze zaken kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in de uitvaart. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een bijzondere locatie en een bijzondere invulling van de uitvaart met muziek, foto’s en sprekers.

Stille crematie

Bij een stille crematie kiest u zelf een passende locatie voor het afscheid. Alleen de crematie zelf vindt dan plaats in een crematorium. Onze uitvaartverzorgers zijn bekend met vele geschikte locaties in de omgeving van Soest. Het voordeel van een stille crematie is dat u de mogelijkheid heeft om te kiezen voor een locatie met emotionele waarde of waar u een fijn gevoel bij heeft. Denk aan een mooie plek in de natuur, een overdekte locatie of misschien wel in uw eigen achtertuin. Uiteraard kunt u ook gebruikmaken van ons eigen uitvaartcentrum. Daarnaast is het goed om te weten dat u geen rekening hoeft te houden met de planning van het crematorium en dat u mogelijk kosten bespaart.

Voorbeeldlocaties voor een crematie

Crematorium Amersfoort

Crematorium Laren

Den en Rust

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.