Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over een uitvaart of over de verzekeraar? Vind uw vraag hieronder!

Nee, dit is geen vereiste. U mag zelf kiezen waar u de uitvaart laat verzorgen. De verzekeraar betaalt dan (een deel van) de kosten, afhankelijk van het type verzekering dat is afgesloten.

A: Dit is vaak wel het geval. Het opvragen van kosten van de alternatieve locaties kunnen wij voor u verzorgen. Zo krijgt u ten alle tijden inzicht in de kosten van de uitvaart. 

A: Ja, wij zorgen ervoor dat u altijd door één van onze medewerkers wordt ontvangen in ons afscheidshuis als u de overledene wilt bezoeken. Wij streven ernaar dat u iedere keer door dezelfde medewerker wordt geholpen. Het afscheidshuis beschikt over 24-uurs kamers die ten alle tijden toegankelijk zijn voor de familie.  

A: Om maar direct met de deur in huis te vallen: het antwoord is ja. Als je een uitvaartverzekering hebt, bijvoorbeeld bij DELA, Yarden of Monuta, dan kun je altijd kiezen voor een uitvaartondernemer die je zelf graag wilt. De verzekering keert een bedrag uit dat je kunt gebruiken voor de uitvaart en meestal hoeft u daar zelf niets voor te doen.

A: Nee, dat is het niet. De verzekeraar keert een bedrag uit waarvoor u de uitvaart kunt laten organiseren, bijvoorbeeld door ons. U kunt zelf een uitvaartverzorger kiezen, de uitvaart wordt er niet duurder van. 

Een kist is zeker niet verplicht. In het kader van vervoer moet het lichaam wel bedekt zijn. Dit mag zijn d.m.v. een kist, maar hiervoor kunt u bijvoorbeeld ook een wade gebruiken. Een wade is een mooi alternatief voor een kist en heeft een wat warmere en zachtere uitstraling.

In de Wet op de lijkbezorging is geregeld dat een overledene binnen zes werkdagen moet worden gecremeerd of begraven. In de praktijk kunt u ervan uitgaan dat de gemiddelde tijd tussen het overlijden en de uitvaart 4 tot 7 dagen betreft.

Officieel mag u de as niet zomaar overal uitstrooien. U heeft hier de toestemming van de eigenaar van de grond of de gemeente van nodig. Toch wordt dit over het algemeen wel gedoogd. Wilt u op save spelen, dan zou u gebruik kunnen maken van het strooiveld van het crematorium. Hier zitten echter vaak wel kosten aan verbonden. Denk goed na over de uiteindelijke asbestemming, want er zijn tal van opties. Wij kunnen jullie hier ook mee helpen.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Dankwoorden en reviews
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

contactformulier

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.