Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

035 6014832

Albert Weijman

 9 april 1947
Hr. Weijman
 29 november 2021

Rouwkaart

14 reacties op “Albert Weijman”

 1. Ronald Wassink schreef:

  Beste familie van Albert,
  gecondoleerd met het onverwachte verlies. Ik kende Albert pas enkele maanden. Hij kwam zoals u weet vaak op het Bomencentrum waar hij inspiratie opdeed. Op een dag kwam hij langs en er was niemand aanwezig maar hij hoorde muziek boven in het Rode Kantoor en stak zijn hoofd om de hoek van de deur van mijn bescheiden kantoor en zo maakten we kennis. Hij vond het prachtig en riep “wat zit je hier leuk en gezellig”. We hebben een tijdje zitten praten en het klikte goed. Hij dacht er zelfs over om het volgende boekje door mij te laten maken. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Hij had nog zoveel plannen en was nog vol levenslust. Ik ben blij dat ik hem een aantal malen daarna nog heb mogen ontmoeten en we samen een lekkere sigaar hebben gerookt. Een echte levensgenieter is niet meer maar hij zal ook door mij herinnerd worden als een zeer prettig mens. Sterkte gewenst.
  Ronald Wassink

 2. Marianne Schipper schreef:

  Ik wens jou Mary Anne, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte van dit onverwachte verlies van jullie man, vader en opa Co.. Ik ken jullie vooral van de verjaardagen bij Gerda, waar Co altijd leuke verhalen te vertellen had.. Het was schrikken te horen wat er gebeurd is. Er zijn gelukkig veel mooie herinneringen! Nogmaals veel sterkte en zie je vast nog wel op de Andoornhof bij Iris. Veel lieve groeten, Marianne Schipper

 3. jolanda van schaik schreef:

  Mary-Ann,
  Otto en ik condoleren je met het overlijden van Ko. Het was een grote schok voor ons. We wensen jou, jullie dochters en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.
  Je nicht Jolanda

 4. Peter Steeghs schreef:

  Lieve Mary-Ann,
  Wij zijn erg verdrietig over het plotselinge overlijden van Albert.
  Ik heb goede herinneringen aan hem in de samenwerking met het stressproject bij VROM.
  Nog betere herinneringen heb ik aan onze gezamenlijke deelname aan het internationale stresscongres in Sydney in Australië.
  Ik ging er vanuit dat hij ons binnenkort weer zou bezoeken. Helaas zal dat niet meer gebeuren.
  Bozena heeft het voorrecht gehad om Albert dit jaar voor het eerst te hebben ontmoet. Ze voelde gelijk dat hij een zeer bijzondere en liefdevolle man was.
  Wij wensen jou en jullie kinderen met hun gezinnen heel veel sterkte.
  Peter en Bozena Steeghs

 5. Marije Hendrikx schreef:

  Dat was schrikken, toen ik de enveloppe opende en zag dat het om het overlijden ging van Albert.
  De vorige week moest ik plotseling aan hem denken en zocht ik hem op bij gedichten.nl .
  Het viel me op dat er al enige tijd geen actie was van zijn kant.
  Omdat ik zelf ook even uit de running was, heb ik dat niet eerder opgemerkt.

  Wat een verlies moet dat voor jullie zijn.
  Marie – Ann en de kinderen en kleinkinderen hij sprak altijd met zoveel liefde en trots over jullie allemaal..
  Ik ga hem ook missen; niet zo pijnlijk als jullie allemaal natuurlijk, maar ik zal onze gesprekken missen, over inspiratie, schrijven, poëzie over zijn reizen, over insecten en vogels en sigaren.
  Ik hoop voor hem dat hij een sigaartje kan roken van tijd tot tijd, waar hij nu is.
  Rare gedachte natuurlijk; maar de sfeer, het genieten dat
  hij ervoer bij het roken van een sigaar,. Hij beschreef dat zo mooi!
  Dat gelukzalige gevoel en de liefde van jullie allemaal en dat dan voor eeuwig dat wens ik hem toe.

  Mary- Ann ik hoop dat je van de zomer toch nog eens af en toe naar Scheveningen komt en dat wij dan samen aan het strand herinneringen kunnen ophalen., of ook zomaar gezellig samen zijn,

  En ik wens jullie veel kracht en sterkte.

  Wat n prachtige kaart en mooie foto.

  Lieve groet
  Marije

 6. Fam. van Klingeren schreef:

  Dag familie,

  Wat een prachtig gedicht en een groot gemis.

  Lieve groeten van Frans, Tetta, Dinand en Nadia van Klingeren

 7. Claudia Steeghs schreef:

  Lieve Mary-Ann,

  Net als mijn moeder heb ik Albert en jou dit jaar voor het eerst ontmoet. Wij hebben samen een heerlijke middag doorgebracht in mijn ouders tuin. Hij vertelde vol passie over zijn kijk op het leven. Je kon niet anders dan te worden ingenomen door zijn persoonlijkheid en zijn levensvisie.
  Ik werd dan ook overmand door verdriet toen ik vernam dat hij is heengegaan. Jammer genoeg hebben mijn partner Jeroen en onze dochter Emilia hem niet meer kunnen ontmoeten.
  Wij zijn Albert zeer dankbaar dat hij voor de geboorte van Emilia een gedicht heeft geschreven. Zoals alles wat hij deed, kwam dat recht uit zijn hart.
  Mijn herinneringen aan hem zal ik altijd bij mij dragen.
  Heel veel sterkte voor jou, jouw dochters en hun gezinnen.
  Claudia, Jeroen en Emilia

 8. Kees Jaap Hoevers schreef:

  lieve familie,
  Albert was wel de grootste levensgenieter die ik ooit gekend heb. Hij kon met glinsterende ogen vertellen over zijn grote reizen en wat hij daar geleerd had, over zijn bewondering voor het best geëvolueerde dier op aarde, de rat, en over zijn liefde voor sigaren roken in Des Indes en koffie drinken bij Boot. Hij schonk mij zijn dichtbundels, en dacht aan me toen hij bij het antiquariaat waar hij inviel een oud boekje over zeilen ontdekte. Hij was een liefdevolle filosoof. Ik wens jullie veel sterkte!

 9. Bakkerij Kuiper schreef:

  Beste familie,

  Wat een verdrietig bericht bereikte ons. Het “geluk in de Laanstraat” zal nooit meer hetzelfde zijn. Wij zullen hem missen!
  Veel sterkte, namens alle medewerkers van Bakkerij Kuiper.

  Liefs Sacha&Silvester

 10. Paula schreef:

  Mooie familie van Albert,
  Allereerst gecondoleerd met het verlies van Albert.
  Wat fijn dat jullie aan ons gedacht hebben met het versturen van de kaart. Ik heb hem gelukkig recentelijk nog gesproken en elke keer als hij er was had hij wel ergens een mooi verhaal of idee over. Ondanks alles blijft zijn filosofie over de Donald Duck-therapie mij het meeste bij.
  Wij gaan hem missen maar ik hoop dat zijn gedicht op de kaart werkelijkheid is en niet alleen voor mezelf.
  Lieve mensen heel veel sterkte❤️

  De schoenmakers

 11. M.A. van der Meulen schreef:

  Beste Mary-Ann,
  In Albert verliezen jij en je dochters een hele bijzondere, mens- en dierlievende levensgezel. We hebben elkaar leren kennen via onze bijna dagelijkse bijdragen op Gedichten.nl. Voor mij aanleiding om me nader te verdiepen in zijn boek Zie! Nog geen vier maanden terug nodigde hij mij uit in de Wintertuin, in onze biotoop Baarn.
  Sindsdien hebben we elkaar ‘ont-moet’ bij Boot, zijn favoriete habitat. Ontmoeten is een wijze van ont-moeten, zo leerde hij mij. We waren open communicerende vaten, snel flitsend stromend water. In niet te gecompliceerde maar spitsvondig woordenspel witen wij elkaar aan te vullen. Ego’s verdwenen en vertaalden zich in wederzijds begrip.
  Hij was voortdurend aan het schaven aan zijn creaties. Op zeker moment liet ik hem een drukproef zien van één van mijn gedichten in “Sportgedichten” van Marino van Liempt e.a. Bij een van die regels, “Hij vroeg zich af, waartoe zijn wij op aarde” stond hij even stil. Wat jammer dat we het niet verder kunnen hebben over wat ons verder allebei interesseerde, bijvoorbeeld Wim Hazeu, met wie hij mij in contact bracht met het oog op zijn binnenkort te verschijnen biografie van Paul de Lussanet, over Jan van Hooff en mijn oud-klasgenoot Carel van Schaik, over De waarheid over Eva en het Oerboek van de mens.
  Ik koester hem in mijn gedachten en zal zijn openheid en vriendschap zeker missen! Heel veel sterkte, Mary-Ann en dochters.

  Max de Lussanet
  (pseudoniem van Max van der Meulen)

 12. Ad van der Veen schreef:

  Lieve Mary-Ann, kinderen en nabestaanden van Albert,
  Een schok om te horen dat Albert is overleden. Ik wens jullie alle liefs, licht en sterkte om de leegte te vullen. Ik had ook gebeld maar kreeg geen gehoor, vandaar even langs deze weg.
  Hartelijke groet en ik hoop dat wel elkaar weer tegenkomen,
  Ad.

 13. Joseline Bakx schreef:

  laveren
  het poreuze laveert
  tussen leven en
  brisante stilte
  lawaai en papier
  tussen broze woorden
  en een zwevend
  teken op vleugels
  van het licht
  het poreuze rust
  op breekbare
  takken tussen
  leven en dood
  laveert als een
  danser tussen
  woord en beweging
  het poreuze vaart
  doorzichtig door een
  smalle zee voorzichtig
  heen en weer tussen
  leven en brisante stilte

 14. Maarten Loeffen schreef:

  Beste familie Weijman
  Uit een bijzin in een Volkskrant artikel over ratten maakte ik op dat Albert helaas is overleden. In voorgaande jaren heb ik erg genoten van Albert’s gezelschap bij het organiseren van bijeenkomsten over plaagdier bestrijding. Daarbij leerde ik ook over de genoegens van het sigarenrokers genootschap en het reizen met een veerboot langs de Noorse kust. Een bijzonder mens en begenadigd verteller.
  Gecondoleerd met dit verlies.
  Maarten Loeffen, directeur Koninklijke vereniging Stadswerk Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: voordat de reactie wordt geplaatst, wordt deze eerst gecontroleerd.

.