Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Van Haren Uitvaartzorg heeft een nieuwe naam: Uitvaartzorg Koningshof!

Ook wij leven met iedereen mee en hopen dat u allen in een goede gezondheid verkeert. Om een verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, volgen wij het RIVM protocol. Uiteraard doen wij er alles aan om de uitvaart van de overledene waardig te laten plaatsvinden.

Ik begrijp het, doorgaan naar de website.
 Wij scoren een 9.4 op basis van 20 recensies
Terug naar ons blog

urnen & (as)sieraden

Gepubliceerd op:

In het Afscheidshuis staat een vitrinekast met voorbeelden van urnen en (as)sieraden. Deze voorbeelden geven u een goed beeld van wat er zoal te koop is. Natuurlijk is de keuze veel groter dan wat wij u kunnen laten zien. Daarom hebben wij ook een aantal voorbeeldboeken met daarin alle soorten van urnen.

Urnen voor volwassen:
Wist u dat er van een volwassen persoon gemiddeld 3-3,5 kg as overblijft na de crematie? De as wordt vanuit het crematorium standaard bewaard in een urn. Deze urn kunt u gebruiken om bijvoorbeeld bij te zetten in een urnengraf of in een urnenmuur (met stenen afsluitplaat) op de begraafplaats of bij het crematorium. Als u de urn thuis wilt neerzetten of bijvoorbeeld wilt plaatsen in een urnenmuur met een glazen afsluitplaat dat zult u waarschijnlijk de keuze maken voor een sierurn. Sierurnen zijn er in vele vormen, kleuren, maten en materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen, metaal of glas.

Urnen voor pasgeborenen:
Na de crematie van een pasgeborene blijft er heel weinig as over. De hoeveelheid as pas in een heel klein doosje. De urnen voor pasgeborenen zijn daarom ook veel kleiner dan die van een volwassen persoon.

Gedenksieraden:
Gedenksieraden geven vaak extra steun in een bijzondere en moeilijke tijd. U draagt uw dierbare altijd symbolisch met u mee. In een gedenksieraad wordt geen as bewaard.

Assieraden:
Assieraden zijn een tastbare herinnering aan uw dierbare en dragen bij aan de rouwverwerking. In een assieraad kan een kleine hoeveelheid van de as bewaard worden. U draagt dan altijd iets tastbaars met u mee. De keuze is groot; denk aan bijvoorbeeld een hangertje voor aan een halsketting, een ring of geblazen glas met daarin een klein beetje as verwerkt.

Als u interesse heeft om eens vrijblijvend langs te komen, dan bent u van harte welkom. Op deze site staat ons telefoonnummer. Tot ziens!