Op vakantie gaan terwijl je dierbare op sterven ligt

Wel of niet op vakantie?
Dit kan een dilemma zijn of worden: op vakantie gaan terwijl je dierbare op sterven ligt. Je bent er aan toe en het ‘mag’ eindelijk weer! Je kijkt er naar uit en hebt je vakantie al geboekt. Maar wat als je vader of moeder opeens ernstig ziek wordt voordat je op reis gaat? Het ergste wordt gevreesd en de levensverwachting is niet meer lang. Ineens sta je voor een enorm dilemma: ga je dan nog wel op vakantie? Zelden heb je voor zo’n moeilijke keuze gestaan. Er is ook geen eensluidend antwoord op te geven of je nu wel of niet moet gaan. Die keus is en blijft aan jou.

Hoe denkt de arts en familie erover?

Overleg met de arts wat zijn of haar visie is. Is de kans groot dat het overlijden tijdens jouw vakantie zal plaatsvinden, dan kún je besluiten om niet op reis te gaan. Wanneer je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, kun je de reis in bepaalde gevallen zonder al teveel (extra) kosten annuleren. Check goed de voorwaarden van de verzekering. Kom je er niet uit neem dan contact op met de verzekeringsmaatschappij. Overleg met de familie. Mocht je toch gaan, zoek dan van te voren uit hoe lang het duurt om terug te reizen. Overleg dit eventueel met de reisorganisatie.

Emotionele keuze
Afgezien van de financiële consequenties is er ook nog de emotionele achtbaan waar je op een dergelijk moment in belandt. Overleg met je dierbare wat je moet of kunt doen; zorg dat je met een goed gevoel op reis gaat. Stel niet uit wat je hem of haar nog had willen zeggen of vragen. Spreek je gevoelens uit; het kan immers de laatste keer zijn.

Volg je hart
Als je gevoel je zegt dat je niet weg moet gaan, doe dat dan ook niet! Je kunt nog zo vaak op vakantie gaan als je wilt. Niets is zo erg als achteraf spijt hebben van gemaakte keuzes.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

contactformulier

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.