De rol van muziek bij uitvaarten

Waarom muziek?
Muziek kan een belangrijke rol spelen bij een uitvaart. Het maakt emoties los, het geeft troost.
Het nummer is vaak verbonden aan een herinnering of gevoel; het plaatst je weer even terug in dat moment van intens geluk of juist een verdrietig moment dat je samen met elkaar had. Muziek is een krachtig middel om je gevoel over te brengen. Veelal worden de muziekkeuzes van de overledene gehoord. Natuurlijk kan dat ook een combinatie zijn van keuzes van naaste familieleden of vrienden. Denk ook aan kleine kinderen, probeer ze hierbij te betrekken; veelal hebben zij ook wel een idee als ze bijvoorbeeld aan opa of oma terugdenken.

Live muziek
Denk ook eens aan live muziek. Misschien was de overledene lid van een koor of band. Hoe toepasselijk is het dan wel niet om dit te laten horen? Misschien is er wel een familielid die muzikaal is. Daarnaast kun je een muzikant inhuren die samen met de naaste familie een muzieklijst samenstelt die gezongen wordt. Hoewel je misschien niet direct denkt aan een dj, kan dit toch passend zijn. Muziek hoeft nl. niet altijd droevig te zijn, het kan ook opbeurend of uitbundig zijn.

Hulp bij keuzes
Mocht je geen inspiratie hebben of heb je hierbij hulp nodig dan kan de uitvaartverzorger je hierbij advies geven en helpen. Bij een kerkelijke uitvaart zal je veelal hulp krijgen van de voorganger. Daarnaast beschikken bijvoorbeeld crematorium Laren, Den en Rust en Amersfoort over een muziekbibliotheek waaruit keuzes gemaakt kunnen worden.

De meest gedraaide nummers
Bepaalde liedjes zijn erg geliefd bij uitvaarten. De 10 meest gedraaide nummers bij uitvaarten zijn:

  1. Danny Vera – Rollercoaster
  2. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
  3. Andre Rieu – The Rose
  4. Marco Borsato – Afscheid nemen bestaat niet
  5. Guus Meeuwis – De weg
  6. Frank Sinatra – My Way
  7. Schubert – Ave Maria
  8. Queen – Who Wants To Live Forever
  9. John Lennon – Inmagine
  10. Bach – Air
Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

contactformulier

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.